România, pe locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Spania

2 noiembrie 2017

imageResizeRomânia a câștigat locul secund la Campionatul European de Securitate Cibernetică, ce a avut loc în Spania, la Malaga, a anunțat, joi, Bitdefender, a cărui echipă de experți i-a „antrenat” pe componenții echipei naționale.

În competiția derulată în Spania, unde au luat startul 15 țări, România și-a egalat performanța de la ediția precedentă, când s-a clasat tot pe poziția a doua, însă dintr-un total de zece țări participante.

Pe prima poziție a clasamentului ediției din 2017 s-a clasat țara gazdă, Spania.

„Pentru al doilea an la rând, România ocupă un loc pe podiumul european al uneia dintre cele mai dure competiții în securitate informatică, surclasând țări cu reputație în domeniu precum Italia, Norvegia, Anglia, Danemarca și Germania. Bitdefender sprijină formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele”, susține Cătălin Cosoi, șef strategii securitate în cadrul Bitdefender.

Potrivit sursei citate, selecția echipei naționale pentru competiția europeană European Cyber Security Championship 2017 a fost realizată de Serviciul Român de Informații (SRI) împreună cu Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANNSI).

Campionatul acoperă domenii, precum securitate web, securitate mobilă, puzzle-uri criptografice, inginerie inversă și investigații. La competiție pot participa tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, care nu dețin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar, nici certificări sau cursuri în acest domeniu.

sursa: www.agerpres.ro