Ponta: Există o singură soluție cât de cât bună – Tudose să preia conducerea PSD și să guverneze bine

11 octombrie 2017

OTlkZWNkMzlkMmUwNDVjMzYyNGE0ODJmOTYxYmY4Yw==.thumbFostul premier Victor Ponta, deputat independent, consideră că dacă Liviu Dragnea va rămâne președintele Partidului Social Democrat „totul va merge din rău în mai rău” și că în acest moment singura „soluție cât de cât bună” este ca premierul Mihai Tudose să preia conducerea PSD și „să încerce să guverneze bine”.

„Există o singură soluție cât de cât bună în acest moment: Tudose să preia și conducerea PSD și să încerce să guverneze bine. Dacă Grindeanu reușea acest lucru în iunie, azi nu mai aveam deloc asemenea probleme”, a apreciat Ponta, într-o postare pe Facebook.

În opina sa, dacă Liviu Dragnea va rămâne șeful partidului „totul va merge din rău în mai rău”.

„Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte instituții unde și-a plantat oamenii (în primul rând Curtea de Conturi), va anunța zi de zi măsuri populiste și va da vina pentru orice problemă pe Tudose; va spune din nou pe la toate colțurile că Tudose (ca și Grindeanu) este vândut ‘Sistemului’; va face propagandă anti Guvern în Partid și va folosi toate resursele Teldrum ca să cumpere jurnaliști, analiști și sondaje de opinie care să atace în locul lui — în timp ce el va afișa un zâmbet mieros și va face declarații de iubire exact ca Pablo Escobar pentru victimele sale!”, a scris Ponta.

El a adăugat că rezultatul „va fi un dezastru”, atât pentru România, cât și pentru Guvern și pentru PSD.

„În 24 de ore Tudose poate să scape de oamenii prin care Liviu Dragnea și ‘Cartelul de la Teldrum’ controlau banii și activitatea Guvernului: Sevil Shaideh și Mihai Busuioc. Dragnea va rămâne doar cu ‘secretara’ Carmen Dan (restul miniștrilor sunt oportuniști sau insignifianți) si o puzderie de ‘soldați’ prin eșaloanele doi și trei. Dosarul de la DNA și promovarea lui Busuioc la Curtea de Conturi pentru a bloca timp de nouă ani orice control privind banii cheltuiți de Elena Udrea, Liviu Dragnea și Sevil Shaideh la MDRAP îi oferă această șansă (las la o parte faptul că Busuioc să controleze contractele contrasemnate tot de Busuioc reprezintă nu doar un conflict de interese, ci direct mafiotizarea unei instituții atât de importante cum este CC — dar așa e în ‘Republica Dragnea’)!”, a mai precizat Ponta.

Fostul premier a mai fost de părere că, din noiembrie 2015 până în prezent, România a fost condusă de trei guverne Liviu Dragnea „ascunse în diverse forme”: guvernul „Cioloș — Dâncu”, guvernul „Grindeanu—Shhaideh” și guvernul „Tudose — Shhaideh”.

„În toamna lui 2015 Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis să accepte un târg: el, Dragnea, îi retrage sprijinul politic Guvernului ‘Ponta’ și Iohannis îl pune pe Vasile Dâncu prim ministru până la alegeri — eu am știut de la început de acest lucru, dar am vrut să duc la bun sfârșit guvernarea — a venit însă tragedia de la „Colectiv” și tot ce a mai obținut Dragnea de la Iohannis a fost Dâncu vicepremier și șef la MDRAP (cu Mihai Busuioc Secretar general al Ministerului)”, susține Ponta.

El mai adaugă că atât Dacian Cioloș, cât și Vasile Dâncu aveau promisiunea lui Liviu Dragnea ca vor fi propuși pentru funcția de premier, după alegeri.

Ponta a apreciat că Grindeanu „putea sa fie premierul ideal pentru Dragnea — liniștit, neconflictual, fără suport în partid sau la mase”.

„Când s-a hotărât să se revolte (foarte târziu) Sorin Grindeanu a încercat să lovească exact în membrii principali ai ‘Cartelului’: i-a schimbat pe Busuioc și pe Tunaru (ANAF) și a trimis propunerile pentru înlocuire lui Shhaideh și Carmen Dan — însă era deja weekend și Klaus Iohannis era la Sibiu (așa se scrie istoria)”, a continuat Ponta.

Fostul premier a mai apreciat că Mihai Tudose are „o uriașă problemă” — faptul că guvernează „cu oamenii lui Dragnea”, fiind „sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnaliștii lui Dragnea”.

„Dacă Tudose doar îi arată pisica lui Dragnea și nu rupe pisica, eu sunt convins că va pierde — însă cel mai grav este ca vom pierde toți pentru că instabilitatea și haosul guvernamental și politic ne afectează pe toți! Creșterea economică este rezultatul reformelor din 2013-2014 și al contextului internațional în care și UE și celelalte țări cresc rapid — însă niciodată nu e Crăciun în fiecare zi, iar România, în loc să profite de acești ani buni și să se pregătească pentru când vin iar vremuri rele, doar cheltuie și distruge bazele economice și sociale ale dezvoltării”, a precizat Ponta.

sursa: www.agerpres.ro