Klaus Iohannis: Politica externă și de securitate a României va rămâne pe aceleași coordonate esențiale ca și până acum

18 ianuarie 2017

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEPolitica externă a României va rămâne pe aceleași coordonate esențiale ca și până în prezent, în condițiile în care țara noastră trebuie să-și mențină poziția regională de pilon de stabilitate și predictibilitate, a afirmat președintele Klaus Iohannis, în deschiderea reuniunii cu ambasadorii străini acreditați la București, care se desfășoară miercuri la Palatul Cotroceni.

„Doresc să vă asigur că politica externă și de securitate a României va rămâne pe aceleași coordonate esențiale ca și până acum. România trebuie să se mențină în regiune ca pilon de stabilitate și de predictibilitate”, a subliniat șeful statului.

Președintele Iohannis a amintit că România are un nou Parlament și un nou Guvern, rezultate în urma alegerilor din decembrie 2016. Șeful statului a punctat că alegerile s-au desfășurat în cele mai bune condiții din punct de vedere democratic și al organizării. De asemenea, președintele a subliniat ca pe un fapt pozitiv că niciun partid extremist nu a intrat în Parlament, ceea ce demonstrează în mod elocvent maturitatea societății românești.

Klaus Iohannis a precizat că în România trebuie continuată întărirea statului de drept și menținută stabilitatea economică, iar în acest sens noul Guvern are o „responsabilitate deosebită”.

sursa: www.agerpres.ro