Biroul permanent al Camerei Deputaților: Termen pentru depunerea raportului Comisiei juridice în cazul Rovanei Plumb – 11 zile

11 octombrie 2017

camera-deputatilor-vot.lb0tavhozxBiroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, ca în termen de 11 zile Comisia juridică să depună raportul în cazul solicitării DNA de urmărire penală a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

„Ca urmare a solicitării Comisiei juridice și a notei Departamentului juridic (…), Biroul permanent a aprobat 8 zile pentru efectuarea anchetei și 3 zile pentru întocmirea raportului. În total sunt 11 zile, sub termenul maxim de 14 zile”, a precizat secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran.

În 4 octombrie, Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis să propună Biroului permanent aprobarea unui termen de 14 zile pentru efectuarea anchetei în privința solicitării DNA de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb, iar conducerea Camerei urmează să hotărască dacă mai acordă încă 14 zile pentru redactarea raportului în acest caz.

În 27 septembrie, Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis să transmită Comisiei juridice solicitarea DNA privind urmărirea penală a deputatului PSD Rovana Plumb.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

sursa: www.agerpres.ro