Steven Seagal își continuă seria de călătorii în foste state sovietice, în numele păcii mondiale

8 septembrie 2016

steven-seagalActorul american Steven Seagal își continuă seria de călătorii în foste state sovietice, în numele păcii mondiale. El și-a fixat misiunea de a aduce pace în lume, „de a face ca toți oamenii să trăiască în armonie”, după cum a declarat în timpul unei vizite în Kârgâzstan, relatează The Guardian și Direct Matin.

Prezența actorului în Kârgâzstan a fost prilejuită de Jocurile Internaționale Nomade (World Nomad Games), care au început la 3 septembrie și se încheie joi, 8 septembrie. Seagal a dat startul acestei a doua ediții a manifestării îmbrăcat într-o armură medievală și călare pe cal.

În timpul unei întâlniri cu jurnaliști kârgâzi după ce a fost primit de șeful statului, Almazbek Atambayev, acuzat de critici de tendințe tot mai autoritare, starul american i-a asigurat că sunt „norocoși să aibă un mare președinte”. Actorul, care a cântat la chitară în timpul unei dineu de caritate găzduit de Atambayev, a adăugat că a fost tratat „nu ca un oaspete de marcă, ci ca un prieten”.

În cadrul turneului său în foste republici sovietice, Seagal s-a întâlnit luna trecută cu președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, considerat de Statele Unite drept ultimul dictator din Europa. Gazda sa l-a invitat să mănânce un morcov din grădina locuinței sale, înainte de a vorbi despre vreme și recolte.

De asemenea, actorul, care a legat o prietenie strânsă cu președintele rus, Vladimir Putin, i-a făcut o vizită și foarte criticatului șef al Republicii Cecenia, Ramzan Kadârov, frecvent acuzat de încălcări ale drepturilor omului.

Întrebat de The Guardian de ce s-a angajat în acest tur neobișnuit de întâlniri cu lideri post-sovietici, Steven Seagal a spus că el crede că acești președinți sunt toți cu adevărat oameni mari. De asemenea, el a criticat puternic mass-media occidentale pentru că dau acestei zone o imagine falsă și a spus că cea mai profundă dorință a sa este de a transcende orice formă de politică pentru a aduce pace în lume.

sursa: www.agerpres.ro