Soția lui George Clooney atacă gruparea teroristă Daesh în justiție

23 septembrie 2016

sotia-lui-george-clooney-o-alegere-vestimentara-neinspirata-dar-foarte-scumpaSoția lui George Clooney, avocata Amal Alamuddin Clooney, a ales să apere în justiție drepturile unei foste ostatice a grupării teroriste Daesh (Statul Islamic), în ciuda îndoielilor și temerilor soțului ei, scrie lefigaro.fr.

Amal Alamuddin Clooney nu are nimic de pierdut, și nici gruparea teroristă Daesh. În fapt, avocata a acceptat dosarul lui Nadia Murad, tânără care a fost ținută prizonieră de Daesh pentru trei luni de zile. În calitate de refugiat stabilit în Germania, tânăra vrea să spună acum povestea ei întregii lumi.

În apărarea cauzei aceste foste prizoniere a Statului Islamic, al cărui nume a fost propus pentru Premiul Nobel pentru Pace, Amal Clooney trimite un mesaj puternic privind angajamentul său. Ea se alătură astfel „batalionului” de rezistență față de opresiunea și teroarea impusă de Statul Islamic. Iar acest lucru îl neliniștește pe soțul său care se teme de represalii.

”Am discutat cu George și suntem conștienți de riscul asumat, desigur”, a spus avocata în interviul acordat canalului de televiziune NBC. ”George s-a întâlnit cu Nadia și cred că a înțeles. Este munca mea. Nu este vorba despre o glumă, este Daesh. Dar eu nu cred că cineva se poate simți într-atât de curajos în comparație cu ceea ce a făcut Nadia”, a mai spus Amal Clooney.

Recent, avocata a avut ocazia să-i apere pe Julian Assange, pe un jurnalist al canalului Al Jazeera reținut în Egipt, precum și pe Mohammad Nasheed, primul președinte al insulelor Maldive ales printr-un sufragiu universal.

sursa: www.agerpres.ro