O melodie nouă a legendarului pionier rock ‘n’ roll Chuck Berry, dezvăluită la patru zile de la moartea sa

22 martie 2017

Chuck_BerryLa patru zile după dispariția legendarului muzician american Chuck Berry, considerat unul dintre pionierii genului rock and roll, casa sa de discuri, Dualtone Record, a făcut publică o nouă melodie compusă și interpretată de acesta, inclusă pe un album ce urmează să fie lansat în curând, informează AFP.

„Big Boys”, o combinație de chitară electrică, blues și country, este primul single de pe un album nou al chitaristului, care va fi lansat la 16 iunie, așteptat de 38 de ani de fanii acestuia. Intitulat simplu „Chuck”, acesta va fi primul produs discografic al muzicianului din St. Louis lansat pe piață după „Rock It”, din 1979.

„Big Boys” amintește de „Johnny B. Goode”, unul dintre hiturile artistului. Acompaniată de o partitură de pian cu puternice influențe rock, piesa prezintă o linie melodică în stilul sonorităților clasice rock’n’roll și se încheie cu un solo interpretat de un alt mare chitarist, Tom Morello, din trupa americană Rage Against The Machine, mai arată sursa citată.

Și versurile, ce vorbesc despre flirturi adolescentine petrecute într-o școală de dans, amintesc la rândul lor de hiturile vechi ale artistului și de tematica preferată a sa, mișcarea de emancipare a tinerilor din anii ’50.

În luna octombrie a anului trecut interpretul și compozitorul american anunțase lansarea acestui nou album, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viață. Vestea a uimit lumea muzicală, Chuck Berry aflându-se într-un con de umbră în ultimele decenii.

În timpul compunerii și înregistrării pieselor incluse pe albumul „Chuck”, artistul american a simțit un sentiment imens de bucurie și de satisfacție, potrivit casei sale de discuri. ”Deși cu inimle îndurerate, știm că Chuck nu a avut o dorință mai mare decât aceea de a vedea că acest album apare în toată lumea. Nu există nici o modalitate mai bună de a celebra și de a omagia cei 90 de ani din viața lui decât prin muzica sa”, se mai arată în comunicatul casei de înregistrări.

„Chuck” se pare că ar conține și o urmare a celebrei piese a pionierului rock’n’roll „Johnny B. Goode”, intitulată „Lady B. Goode”. Ieșită pe piață în 1958, melodia „Johnny B. Goode” vorbea despre visul american al noii generații, înfățișând povestea unui chitarist tânăr și sărac, în căutarea succesului. Cântecul a fost considerat atât de semnificativ pentru istoria muzicii încât a fost selectat, printre alte melodii trimise în spațiu în timpul misiunii Voyager, având ca destinație o posibilă formă de viață extraterestră.

O altă piesă, „Jamaica Moon”, inclusă pe noul album, aduce aminte de un alt succes al lui Chuck Berry, „Havana Moon”, compus după o vizită a sa în această țară insulară.

Plasat alături de Elvis Presley în categoria pionierilor acestui gen de muzică, chitaristul și cântărețul american Chuck Berry a încetat din viață la 18 martie 2017, la vârsta de 90 de ani.

sursa: www.agerpres.ro