Uraganul Harvey: Miliardarul Michael Dell donează 18 milioane de dolari pentru constituirea unui Fond de reconstrucție

1 septembrie 2017

uragan-harvey-1024x655Michael Dell, un texan care a făcut avere în domeniul informaticii, și soția lui, Susan, au anunțat vineri o donație personală imediată, în valoare de 18 milioane de dolari, pentru constituirea unui Fond de reconstrucție a Texasului, stat devastat de uraganul Harvey, relatează AFP.

Cuplul speră să adune 100 de milioane de dolari prin intermediul fundației Susan și Michael Dell.

Pentru a-i determina pe alți americani să le urmeze exemplu, soții Dell au promis că în plus față de cei 18 milioane de dolari vor dona un dolar suplimentar pentru fiecare doi dolari colectați în weekendul de Ziua Muncii, care marchează sfârșitul verii în SUA.

Michal Dell, fondatorul companiei Dell, este originar din orașul Houston. Cartierul său natal, Meyerland, a fost inundat, ca numeroase alte zone din Houston.

După ce a văzut la televizor imaginile cu străzile inundate, printre care și strada pe care mergea zilnic cu bicicleta la școală, antreprenorul american a decis să se implice în operațiunile de reconstrucție a orașului Houston, a declarat el vineri dimineață pentru postul ABC.

Soția lui, Susan Dell, a spus la rândul ei că atunci când era copil pleca în vacanță împreună cu familia pe coasta texană, în orașe care au fost devastate de uraganul Harvey, precum Corpus Christi și Rockport.

Potrivit revistei Forbes, Michael Dell este pe locul al 37-lea în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de aproape 23 de miliarde de dolari.

În total, peste 41 de trilioane de litri de apă au căzut în statul Texas sub forma unor averse abundente, după ce uraganul Harvey a ajuns la țărm, vinerea trecută.

sursa: www.agerpres.ro