Papa s-a declarat „profund îndurerat” față de victimele cutremurului de la granița dintre Iran și Irak

13 noiembrie 2017

Pope-FrancisPapa Francisc și-a exprimat luni „tristețea profundă” față de cutremurul care a provocat sute de morți și de răniți în Iran și în Irak și a trimis binecuvântare sa „consolare și forță” echipelor însărcinate cu ajutorarea victimelor, relatează EFE.

„Sanctitatea sa, papa Francisc, este profund întristată de aflarea producerii acestui mare cutremur„, se arată în două mesaje adresate Iranului și Irakului și scrise în numele Suveranului Pontif de secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

Papa „i-a asigurat pe toți cei afectați de această tragedie că îi va aminti în rugăciunile sale” și se roagă ca toate victimele să primească milostivirea Celui de Sus.

Duminică seară un cutremur de 7,3 grade pe Richter s-a produs în provincia iraniană Kermanshah, în apropiere de frontiera cu Irak, provocând sute de morți.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 32 de kilometri sud de orașul Halabja într-o regiune muntoasă din estul Irakului, la 200 de kilometri de Bagdad și la 400 de kilometri de Teheran, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Potrivit presei locale, cel mai recent bilanțul indică 445 de morți și 7.100 de răniți.

sursa: www.agerpres.ro