O femeie a murit, iar numeroși răniți sunt în stare foarte gravă după atacul de la Londra

22 martie 2017

03221733516024718O femeie a murit în urma atacului de miercuri de pe Podul Westminster din Londra, anunță The Guardian, citând surse medicale preluate de Press Association. Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit „răni cumplite”. Postul BBC rezumă principalele momente ale incidentului de securitate care a avut loc miercuri în zona de lângă sediul Parlamentului, incident pe care Poliția Metropolitană îl califică drept unul de natură teroristă. În jurul orei locale 14:40, un autoturism marca Hyunday, de culoare gri, a intrat în zona rezervată pietonilor de pe Podul Westminster și i-a lovit pe trecătorii care i-au ieșit în cale.
Mașina a circulat pe trotuar până în apropierea uneia dintre intrările în sediul Parlamentului, unde s-a izbit de un gard. Șoferul a coborât de la volan și s-a îndreptat în fugă spre intrarea în sediul Legislativului. Polițiștii care păzeau incinta l-au oprit, moment în care bărbatul l-a înjunghiat pe unul dintre oamenii legii. Martorii au declarat că atacatorul a fost împușcat în timp ce se pregătea să atace cu cuțitul încă un polițist.
UPDATE 17.46 Poliția Metropolitană tratează incidentul de la Londra drept un atac terorist

Incidentul de miercuri de la Westminster este tratat drept un atac terorist, a anunțat Poliția Metropolitană într-un mesaj de Twitter preluat de mass-media britanice. „Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informații”, a precizat sursa citată. Cel puțin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni aflați pe trotuar, relatează Reuters.

Într-un incident separat, un polițist a fost înjunghiat de către un bărbat care a forțat intrarea în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuțit. Atacatorul l-a rănit pe polițist, fiind apoi împușcat de un alt om al legii, relatează Reuters și Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniților. Legislativul și-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. Premierul Theresa May se afla în Parlament la momentul producerii atacului. Ea a părăsit clădirea sub escortă și este nevătămată, dar locul unde a fost transportată nu a fost dezvăluit, relatează BBC. Presa britanică notează că cele două incidente s-au petrecut aproape în același timp. Potrivit unor martori citați de Sky News, e posibil ca atacatorul din Parlament să fie șoferul care a rănit mai multe persoane pe Podul Westminster. Cel puțin 15 ambulanțe s-au deplasat în zona Podului Westminster, pentru a trata și prelua răniții. Între 8 și 10 persoane erau căzute pe trotuar la sosirea echipelor de intervenție.

UPDATE ORA 17.21 Atacuri în apropierea parlamentului de la Londra; cel puțin 12 persoane au fost fost rănite

Potrivit Sky News, Scotland Yard a anunțat că este vorba despre un incident armat. Polițiștii îndepărtează oamenii din zona incidentului și din stațiile de metrou din apropiere. Unii martori au relatat că o mașină a intrat într-un grup de oameni pe Podul Westminster, în timp ce alte relatări fac referire la un bărbat înarmat cu un cuțit care ar fi intrat în clădirea Parlamentului. Un polițist l-ar fi împușcat de trei ori de la mică distanță, după ce mai multe persoane au fugit spre porțile de ieșire. Postul ITV notează că atacatorul a înjunghiat un polițist înainte de a fi împușcat. Informația a fost confirmată apoi, potrivit Reuters, de șeful Camerei Comunelor. Presa britanică notează că este foarte posibil să fie vorba despre două incidente petrecute foarte rapid unul după altul. Potrivit unor martori citați de Sky News, e posibil ca atacatorul din parlament să fie șoferul care a rănit anterior cu mașina mai multe persoane pe Podul Westminster.

ORA 16.54 Cel puțin 12 persoane ar fi fost rănite în apropierea de Podul Westminster din Londra; au fost auzite împușcături

Cel puțin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, relatează Reuters. Potrivit agenției de presă citate, au fost auzite împușcături în afara clădirii Parlamentului. Legislativul și-a suspendat activitatea.

sursa: www.agerpres.ro