2.100 de imigranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană şi se îndreaptă către Italia

20 mai 2017

poze-imigranti4Paza de coastă italiană a anunţat sâmbătă că aproximativ 2.100 de imigranţi au fost salvaţi din Marea Mediterană şi au fost aduşi în siguranţă în Italia, notează site-ul The Associated Press.

Printre persoanele salvate vineri seară şi sâmbătă dimineaţă se află un copil de doar 6 săptămâni. Şapte imigranţi au avut nevoie de îngrijiri şi au fost transferaţi către o unitate medicală, iar trupul unei persoane decedate a fost scos din apă.

În afară de navele gărzii de coastă italiene, la operaţiunile de salvare au participat şi o navă spaniolă, două nave de marfă şi ambarcaţiuni operate de ONG-uri.

Imigranţii veneau din Africa Subsahariană şi susţin că au fugit de război şi de sărăcie. Ei au apelat la traficanţii de persoane din Libia, care i-au adus pe Marea Mediterană în bărci supraaglomerate şi nesigure. Un total de 20.484 de imigranţi şi refugiaţi au pătruns în Europa pe mare în 2017, peste 80% dintre aceştia au ajuns în Italia, iar restul în Spania şi Grecia, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM). 525 de persoane au murit în acest an înecate în Marea Mediterană, faţă de 553 în 2016.

sursa: www.mediafax.ro