Ediţia din acest an a AEROMANIA este programată să se desfăşoare pe parcursul a trei zile

4 iunie 2018

,,Cel mai îndrăgit show aviatic de pe litoral”, AEROMANIA, nu poate lipsi nici anul acesta din calendarul mitingurilor de profil. A 12-a ediţie a airshowului de la malul mării este programată pentru sâmbătă, 14 iulie 2018. Acestei zile i se adaugă altele două (vineri şi duminică), ambele cu o interesantă ofertă de evenimente aeronautice localizate pe Aeroportul Alexandru Podgoreanu din Tuzla.

Weekend-ul 13-15 iulie 2018 este în întregime dedicat pasionaţilor de aviaţie, în cele trei zile fiind programate şi alte activităţi, precum Pria Talks about Aviation – conferinţă organizată în parteneriat cu Pria Events, zboruri comerciale pentru public, demonstraţii de zbor şi alte surprize.

Aeromania îşi păstrează atmosfera – oferind o întreagă zi de sâmbătă de spectacol aviatic, expoziţii de aeronave şi maşini retro, concerte live şi alte micro-evenimente, zone de relaxare şi de shopping, foodcourt, spaţii de joacă pentru copii, concursuri – dar se extinde, oferind celor care vor mai mult decât show, încă două zile de activităţi aviatice cu tematică aparte pe 13 şi 15 iulie. Astfel, vineri, 13 iulie este programată o expozitie de drone si conferinta pe teme de aviatie – Pria Talks about Aviation – urmata de un workshop de fotografie Nikon (incepand cu ora 11.oo), sambata, 14 iulie: airshow si concerte live – coordonate de Mihai Margineanu (15.00 – 22.00), iar duminică, 15 iulie: picnic pe aeroport si zboruri de agrement (incepand cu ora 11.00).

Pe lista piloţilor care şi-au confirmat participarea până în acest moment, alături de nelipsiţii Jurgis Kairys, Aeroclubul României şi Iacării Acrobaţi figurează o surpriză în programul Aeromania: frumoasa Semin Öztürk, prima femeie pilot profesionist de acrobaţie şi prima femeie pilot civil de elicopter din Turcia.

Născută în 1991, Semin a experimentat primul său zbor de acrobaţie la vârsta de 12 ani, împreună cu tatăl ei, Ali Ozturk, prezent în trecut pe lista piloţilor participanţi la Aeromania. La 21 de ani a avut propriul număr solo de acrobaţie cu aeronava Pitts S-2B. În 2015 a participat în premieră la un airshow de acrobaţie “SHG 2015”, a filmat pentru o reclamă TV alături de alte femei de succes din Turcia şi nu a ratat ocazia de a pilota avioane unice: Boeing Stearman E-75 si Mustang P-51.

Anul acesta, acordurile chitarelor electrice nu vor mai face sincron cu motoarele avioanelor – concertele sunt programate seara, când vor încheia spectacolul acrobatic cu câteva ore de muzică live rock şi pop rock sub coordonarea lui Mihai Mărgineanu.

Deşi iniţial s-a stabilit ca accesul să se facă în baza unui bilet în valoare de cinci lei, organizatorii au revenit şi au anunţat că, intrarea la Aeromania 2018 este liberă.

,,Schimbările sunt menite să facă experienţa publicului cât mai plăcută pe tot parcursul mitingului, să ofere confort spectatorilor care vin la Tuzla să urmărească spectacolul aerian şi concertele de muzică live, dar şi să se relaxeze. Experienţa fiecărei ediţii şi feedback-ul participanţilor ne ajută de fiecare dată să luăm cele mai bune măsuri pentru a putea organiza în continuare acest airshow susţinut din fonduri proprii şi devenit tradiţie la Tuzla”, declară Adrian Vasilache, directorul Regional Air Services.