De Sânziene, locuitorii comunei Tuzla, sunt invitaţi să sărbătorească ,,Ziua Iei”

22 iunie 2017

19424467_10154868997728925_8558479119619404624_nSăptămânal, la Centrul pentrul Tineret Ion Creangă din localitatea Tuzla sunt organizate diverse evenimente cultural artistice, acţiuni la care participă un număr mare de locuitori dar si foarte mulţi invitaţi. Cea mai recentă realizare a Centrului pentru Tineret Ion Creangă este Cenaclului Stratonis. Astfel, vineri, 16 iunie, la Centrul pentru Tineret Ion Creanga din localitatea Tuzla, a avut loc prima editie a Cenaclului Stratonis, un adevarat eveniment cultural artistic, aşa cum l-a considerat Maria Iris Pascal, presedinta Asociatiei Stratonis si custodele Centrului Pentru Tineret Ion Creanga.

Pe scena, au urcat invitaţi speciali, maeştrii în arta scrisului şi ai teatrului. Alături de invitaţii şi membrii Asociaţiei Stratonis, au debutat Grupul Danubius si Robert Diamandescu. Prima editie a fost un omagiu adus poetului Mihai Eminescu, pe care îl comemorăm, în fiecare an, în data de15 iunie.

Spectatorii, care au umplut până la refuz sala de spectacol a Centrului pentru Tineret Ion Creangă, au putut vedea un program variat, ce a cuprins muzică folk, pop, rock, poezie balet şi chiar teatru.

,,Mulţumesc din inimă fiecărui participant pentru munca depusă şi implicare, pentru că doar iubirea, dorinţa de frumos şi dragostea de artă te poate desăvârşi cu adevărat. De aceea, mă înclin în faţa protagoniştilor cu mult respect. Doresc ca unitatea membrilor acestui Cenaclu să fie un exemplu care să aprindă dorinţa altor artişti sau debutanţi să se înscrie şi să facă parte din marea echipă Stratonis!”, a precizat, Maria Iris Pascal.

Pentru acest sfârşit de săptămână, Centrul pentru Tineret Ion Creangă din Tuzla are pregătite noi surprize. Astfel, în data de 24 iunie, chiar de Sânziene, localinicii comunei Tuzla sunt invitaţi să participe, începând cu ora 10:00,  pe platforma din faţa centrului, la Ziua Iei.

Evenimentul a fost introdus pentru prima dată, anul acesta, în calendarul de evenimente al Centrului pentru Tineret Ion Creangă.

Potrivit Mariei Iris Pascal, custodele Centrului ,, Ziua Iei” este o sărbătoare tradiţională care va puncta şi una dintre activităţile care trebuiesc desfăşurate, conform Regulamentului de funcţionare.

În această zi, artiştii Centrului, membrii ai Asociaţiei Stratonis, vor participa cu activităţi specifice evenimentului. Astfel, începând cu ora 10:00, evenimentul va debuta cu un târg şi o expoziţie de ie autentică, lucrate manual, decătre doamna Maria Călin, membră a asociaţiei şi artist etnograf.

Începând cu ora 13:00, pe flatforma de la intrarea principală a Centrului, se va desfăşura un scurt program artistic de muzică populară şi etno.

Asociaţia Stratonis, organizatorii evenimentului, au şi invitaţi. Astfel, în cadrul programului artistic, vor evolua şi Ansamblul Silişteanca, precum şi artişti din Republica Moldova.