Liderul Federației Ambulanța: Ministerul Finanțelor a avizat procedura de ordonanță de urgență privind achiziția de ambulanțe

11 octombrie 2017

ambulante-noiMinisterul Finanțelor Publice (MFP) a avizat procedura de ordonanță de urgență prin care se poate face achiziție de ambulanțe, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța (FNSAR), Gheorghe Chiș, la ieșirea de la discuții cu reprezentanții MFP, subliniind că acesta este unul dintre punctele aflate pe lista de revendicări ale sindicaliștilor.

„Ni s-a comunicat că astăzi s-a avizat din partea Ministerului Finanțelor și procedura de ordonanță de urgență prin care se poate face achiziție la ambulanțe. E un lucru bun și al doilea punct din revendicările noastre, așa că a fost ok. Se și discută astăzi în Guvern aprobarea definitivă pentru această chestie”, a spus Chiș.

În ceea ce privește suplimentarea personalului, liderul sindical a precizat că s-a discutat acest aspect, însă anul acesta nu se poate rezolva, deoarece anvelopa salarială alocată nu este suficientă, însă reprezentanții MFP s-au arătat „deschiși și asupra acestui subiect”.

„Pe partea de suplimentare de personal am discutat, dar în cursul anului nu avem cum să discutăm despre acest lucru, având în vedere că și bugetul pentru titlul de salarii în acest an a fost rectificat, nu a fost bugetat de la început de an, integral, să acopere titlul de salarii. În momentul în care nu ai bugetul suficient nu poți să aloci alte cheltuieli de suplimentare dacă nu ai un buget. Avem în vedere pentru anul viitor, vedem cum se așează lucrurile, dar au fost deschiși și asupra acestui subiect, privind suplimentarea în sistem de urgență”, a explicat el.

Începând de la ora 10:30, miercuri, câteva sute de persoane, membri ai Federației Ambulanța din România (FNSAR), au pichetat Ministerul Muncii, iar în intervalul orar 11:30 — 12:30 pichetul s-a mutat la Ministerul Sănătății.

Revendicările sindicaliștilor au vizat, printre altele, modificarea Legii privind salarizarea personalului bugetar, suplimentarea numărului de posturi și urgentarea încheierii contractului-cadru multianual și alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea achiziției de ambulanțe.

Federația Națională Sindicală Ambulanța, cu sprijinul organizațiilor sindicale membre, din serviciile de ambulanță, a declanșat pe 5 octombrie, un protest național pe o perioadă nedeterminată în toate serviciile de ambulanță.

Protestul a început cu afișarea pe toate ambulanțele operative a două afișe A4 cu inscripția „PROTEST NAȚIONAL”, pe verso fiind vor fi inscripționate punctele importante din revendicările sindicatelor din serviciile de ambulanță reprezentate de FNSAR. De asemenea, personalul operativ, TESA și muncitorii membri în organizațiile sindicale aparținând FNSAR, au purtat panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest.

sursa: www.agerpres.ro